درسی از تاریخ!
شاید این درسی از تاریخ باشد، شاید هم که نباشد، اما هنوز هیچ معلم تاریخی پیدا نشده که به این موضوع فکر کرده و یا- اگر هم فکر کرده- برایش توضیحی منطقی پیدا کرده باشد. بهرحال، از عجایب تاریخی وجوه تشابهی است که اخیراً دستاندرکاران و کارشناسان امور، بین زندگی و مرگ دو رئیسجمهوری اسبق آمریکایی یعنی «آبراهام لینکلن» و «جان اف کندی» پیدا کرده و بر آن انگشت گذاشتهاند. البته شاید هیچ معنا و مفهومی نداشته باشد، و شاید هم- بسته به دیده خواننده- معنایی در پس آن وجود دارد که باید پیدا کرد. بهرحال، توجه به این وجوه تشابه خالی از لطف هم نیست. پس بخوانیم: «آبراهام لینکلن» در سال1846 به کنگره راه یافت و «جان اف کندی» در سال 1946 ! «لینکلن» در سال1860به ریاستجمهوری انتخاب شد و «کندی» در سال 1960!هر دو رئیسجمهور بهخصوص بر حقوق مدنی تاکید داشتهاند.هر دو رئیسجمهور پس از ورود به کاخ سفید فرزندی را از دست دادند.هر دو رئیسجمهور در یک روز جمعه کشته شدند! و هر دو هم به ضرب گلولهای که به سرشان اصابت کرد!منشی «لینکلن»، «کندی» نام داشت و منشی «کندی»، »«لینکلن»!
هر دو به دست فردی از اهالی جنوب آمریکا کشته شدند و هر دو هم جانشینی به نام «جانسون» داشتند: «اندرو جانسون» که جانشین «لینکلن» شد، در سال 1808به دنیا آمده بود. و «لیندون جانسون» که برجای «کندی» نشست، در سال 1908!
«جان ویلکس بوث» که «لینکلن» را به قتل رساند، متولد سال 1839بود و «لیهاروی اوسوالد» که به زندگی «کندی» پایان داد، متولد1939!هر دو قاتل اسمی سه بخشی داشتند و هردو اسم از 15حرف تشکیل شده بود!«لینکلن» در تئاتری به نام «فورد» به قتل رسید و «کندی» در اتومبیلی بهنام «لینکلن»، ساخته شده در کارخانه «فورد»!«لینکلن» در یک تئاتر کشته شد و قاتلش پس از فرار، خود را در انباری مخفی کرد. «کندی» از انباری هدف قرار گرفت و قاتلش پس از فرار در یک تئاتر پنهان شد!«بوث» و «اوسوالد» هر دو پیش از آغاز محاکمهشان به قتل رسیدند.و بالاخره اینکه، «لینکلن» یک هفته پیش از مرگ خود در شهر «مونرو» در «مریلند» به سر میبرد و «کندی» اوقات خود را با هنرپیشهای به نام «مریلین مونرو» میگذراند!